STAP-budget

Voordelig of zelfs kosteloos een erkende opleiding volgen?

Het kan, dankzij het STAP-budget!

STAP-Budget

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie en is een nieuwe subsidieregeling van de overheid om zowel werkzoekenden als werkende burgers te stimuleren om scholing te volgen. De subsidie bedraagt maximaal €1.000 per persoon per jaar, en is verkrijgbaar voor iedereen die aan onderstaande voorwaarden voldoet.

Voorwaarden

1. U bent ouder dan 18 jaar en ontvangt nog geen AOW-uitkering.

2. U vraagt STAP-budget aan om een training, cursus of opleiding te volgen die in het STAP-scholingsregister staat.

3. U kunt maximaal €1.000 ontvangen per jaar. U kunt ook maximaal één keer per jaar STAP-budget toegekend krijgen.

4. De training, cursus of opleiding is nog niet gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. De scholing start minimaal vier weken nadat het STAP-budget is aangevraagd, maar uiterlijk drie maanden na de aanvraagperiode.

Erkende Opleidingen

Het doel van STAP-budget is dus om mensen de kans te bieden om zichzelf om- of bij te scholen, zodat zij goed inzetbaar blijven op de dynamische arbeidsmarkt. Daarom is het STAP-budget alleen beschikbaar voor trainingen, cursussen en opleidingen die aan bepaalde voorwaarden en kwaliteitseisen voldoen.

De opleidingen van FlowChain Academy focussen zich in algemene zin op het vergroten van basisvaardigheden, het vergroten van de algemene inzetbaarheid en het vergroten van beroepsspecifieke vaardigheden van onze deelnemers.

FlowChain Academy is erkend door CPION, een onafhankelijke organisatie, die post-initiële en permanente educatie-opleidingen toetst, certificeert en registreert.

Meer informatie

Voor meer informatie over de STAP-regeling kunt u terecht bij DUO of UWV, of kunt u contact met ons opnemen.

Stappenplan STAP-budget aanvragen

Simpel en snel.

1. Schrijf u in voor de opleiding via onze website (klik hier) of door contact met ons op te nemen.
De eerste start mogelijkheid van de opleiding is vier weken na het openen van een nieuwe STAP-aanvraagperiode.

2. Ontvang uw STAP-aanmeldingsbewijs.
Na uw inschrijving ontvangt u via de mail uw STAP-aanmeldingsbewijs. Dit document is vereist om STAP-budget aan te vragen. U vindt in dit document alle gegevens die nodig zijn om STAP-budget aan te vragen voor deze opleiding, zoals uw studentnummer.

3. Vraag het STAP-budget aan bij UWV.
Ga naar het STAP-portaal van UWV en log in met uw DigiD. Daar wordt u eerst gevraagd om uw persoonlijke gegevens te controleren. Vervolgens moet u uw STAP-aanmeldingsbewijs uploaden, uw studentnummer invullen en de juiste scholing selecteren. Daarna doorloopt u de overige stappen om uw aanvraag te versturen.

4. Ontvang uw STAP-budget.
Binnen vier weken krijgt u van het UWV te horen of uw aanvraag is goedgekeurd. Het STAP-budget wordt vervolgens niet aan u, maar rechtstreeks aan de STAP-Opleider uitgekeerd. U hoeft ook geen aanbetaling te doen. Omdat de opleiding Procesanalyse en Procesverbetering €1.000 bedraagt, hoeft u dus niks te betalen.

LET OP:
De eerst volgende aanvraagperiode start op maandag 3 juli, 10:00.
Wees er snel bij, want op is op.

Tip: Er kan een (digitale) wachtrij zijn om STAP-budget aan te vragen. Zorg ervoor dat u vóór 10:00 op de juiste webpagina bent en sluit de browser of het tabblad niet, want dan moet u weer achteraan sluiten.

FlowChain Academy is het opleidingsinstituut voor de next-generation workflow software developers.

NorthChain_Logo

Met het STAP-budget kunt u een opleiding t.w.v. €1.000 KOSTELOOS volgen

Onze aanbeveling:

Procesanalyse en Procesverbetering


De opleiding

Bedrijfsprocessen (ofwel: werkstromen) zijn het hart van iedere organisatie, en daarmee van fundamenteel belang voor de vitaliteit van een organisatie. Organisaties die toekomstbestendig willen zijn, dienen namelijk procesmatig en data-gedreven te gaan werken. Dit is een grote uitdaging, die snel erg complex en onoverzichtelijk wordt. Deze opleiding speelt in op deze uitdagingen door zeer concrete handvaten te bieden, die breed inzetbaar zijn om organisaties procesmatig en data-gedreven te laten functioneren. Het aanreiken van deze handvaten aan onze deelnemers zal resulteren in de kennis en kunde om te bouwen aan toekomstbestendige organisaties, waarin bedrijfsprocessen continue verbeterd en gemonitord kunnen worden met behulp van zelf ingerichte ICT-oplossingen.

Specifiek concentreert deze opleiding zich op het ontwerpen, analyseren, verbeteren en implementeren van bedrijfsprocessen.

Doelgroep

De opleiding is gericht op organisaties, die zich op een duurzame manier willen organiseren en
ontwikkelen door hun bedrijfsprocessen inzichtelijk te maken, te optimaliseren en te borgen in
aansluitende ICT-systemen. Daarmee is de opleiding interessant en relevant voor studenten en professionals die zelf aan de slag willen met het ontwerpen, (her)inrichten, analyseren, verbeteren en implementeren van bedrijfsprocessen.

Er is geen specifieke voorkennis of ervaring vereist om deel te kunnen nemen aan deze opleiding. Inhoudelijke kennis over diverse soorten bedrijfsprocessen is een pré.

Investering

De studielast bestaat uit ongeveer 20 contacturen, 16 zelfstudie uren en 8 uur toetsing.
Als u gebruik maakt van het STAP-budget, dan kunt u deze opleiding volledig kosteloos volgen.
Als u geen gebruik van het STAP-budget maakt, dan kunt u hier een offerte aanvragen.

Bedrijfsproces als basis

Pas proces-denken en procesmanagement technieken toe om bedrijfsresultaten te verbeteren

Er is geen specifieke voorkennis of ervaring vereist om deel te kunnen nemen aan deze opleiding. Inhoudelijke kennis over diverse soorten bedrijfsprocessen is een pré.

GOLE

Gebruik een eenvoudige, krachtige en unieke methode om efficiënt en effectief bedrijfsprocessen en data te modelleren

NO-CODE OPLOSSING

Ontwikkel zelf procesmanagement software zonder te programmeren met behulp van compiler-technologie

Mens Centraal

Zowel in ons lesmateriaal over procesmanagement en ICT, als tijdens de opleidingen staat de mens (eindgebruiker en klant) centraal

Veel gestelde vragen over STAP

Wie kan het STAP-budget aanvragen?

U heeft recht op het STAP-budget als u aan alle voorwaarden voldoet.

  1. U bent ouder dan 18 jaar en ontvangt nog geen AOW-uitkering.
  2. U vraagt STAP-budget aan om een training, cursus of opleiding te volgen die in het STAP-scholingsregister staat.
  3. U kunt maximaal €1.000 ontvangen per jaar. U kunt ook maximaal één keer per jaar STAP-budget toegekend krijgen.
  4. De training, cursus of opleiding is nog niet gestart op het moment dat het STAP-budget wordt aangevraagd. De scholing start minimaal vier werken nadat het STAP-budget is aangevraagd, maar uiterlijk drie maanden na de aanvraagperiode

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Er wordt jaarlijks een totaal beschikbaar budget vastgesteld, dat verdeeld wordt over zes tijdvakken. Dit om te voorkomen dat het budget in de eerste maand van het jaar al direct op is. Iedere twee maanden start er dus een nieuwe aanvraagperiode. Let op: het budget voor iedere periode is beperkt, en op is op!

Ieder jaar zijn de aanvraagtijdvakken als volgt*:

  • 1 januari tot en met 28 februari (of 29 februari in een schrikkeljaar)
  • 1 maart tot en met 30 april
  • 1 mei tot en met 30 juni
  • 1 juli tot en met 31 augustus
  • 1 september tot en met 31 oktober
  • 1 november tot en met 31 december

*Indien de eerste van de maand van een nieuwe aanvraagperiode in het weekend (of op een feestdag) valt, start de aanvraagperiode op de eerste maandag van de maand (of op de eerst volgende werkdag). Bijvoorbeeld, 1 juli 2023 valt op een zaterdag, dus die aanvraagperiode start op 3 juli 2023.

Als ik een opleiding volg via het STAP-budget, moet ik dan eerst zelf de factuur voor de opleidingskosten betalen?

Nee, UWV keert uw STAP-budget direct uit aan de opleider. U hoeft geen aanbetaling te doen of het bedrag voor te schieten. Is er echter sprake van een restbedrag (de opleidingskosten zijn hoger dan uw STAP-budget), dan moet u dat restbedrag wel zelf betalen.

Wat als ik mij heb aangemeld voor een opleiding via het STAP-budget, maar vervolgens geen STAP-budget toegewezen heb gekregen?

Dan heeft u drie opties:
1. U kunt de opleiding zelf of door uw werkgever laten betalen
2. U kunt de opleiding vrijblijvend annuleren
3. U kunt bij ons aangeven dat u in de volgende aanvraagperiode het weer gaat proberen. U ontvangt dan van ons een nieuw aanmeldingsbewijs.

Wat als ik STAP-budget toegewezen heb gekregen voor een opleiding bij FlowChain, maar de opleiding toch niet wil volgen?

In dat geval zijn er grofweg twee scenario’s:
1. U wilt de opleiding later volgen. Dat mag en kan, maar wel met een restrictie. Vanuit de STAP-regeling wordt namelijk verplicht dat de opleiding waarvoor STAP-budget is ontvangen uiterlijk drie maanden na het aflopen van de aanvraagperiode start. Dat betekent, bijvoorbeeld, dat als u in aanvraagperiode van 1 september tot en met 31 oktober STAP-budget ontvangt, de opleiding uiterlijk op 31 januari moet beginnen.
2. U wilt de opleiding annuleren, terwijl uw STAP-aanvraag is goedgekeurd. In dat geval gelden onze algemene voorwaarden.

Wilt u dat wij contact met u opnemen?

Verstuur hier uw verzoek